Syaz fotopages

By: Abah Along

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 7-Feb-2010 09:56 Email | Share | Bookmark
Tua

Siapa yg tak nak tua-tua......

abah dah nak tua.....hahahahah tapi kome kebanyakannya masih mude belaka......lambat lagi.....kan.....

tapi apakah perasaan kita bila kita tua.........rupanya banyak yg berubah dari segi
1. kederat
2. perasaan
3. fizikal
4. sosial dan lain......

Ini gambar Bapa Abah yg berumur 77thn........agaknya bila tua rupa abah macam ni kot.....semalam abah bila abah cukur jangut abah ,.......abah tergelak sendirian rupanya rupa abah cam muka Bapa abah.....hahahahahaha



Yang ini Tok Teh......dia tinggal kesaorangan kerana suaminya telah meninggal.....nasib baik seorang cucu nya si Tipah suka tingal dgn dia ........ baru2 ni dia masuk hospital ...mula2 dia tak mahu sebab takut menyusahkan saudara2....dalam keadaan bengkak kaki dia masih disawah........... shukur sekarang dia semakin baik dan boleh hidup bahagia ditepi sawahnya....... tetapi masanya semakin singkat.......haraf anak cucunya mengunakan masa yg ada untuk bersama nya sebelum dia tiada......



Ini adalah permandangan dari tingkap rumah tok teh.



Tok Teh ni paling suka minum kopi....setiap sejam rasanya secawan kopi .....kedua gambar2 dibawah ni adalah teko kopi nya.....kalau tak ada teko ni......hahahaha tak berkopi lah dia.....



Paling tera dia buat kari......Kari dia adalah rempah giling sendiri ....sayang abah tak dapat shoot dia sedang menggiling......dulu cita2 abah nak buka "Restoran Kari Tok Teh"........tapi disebabkan kesihatannya .....membuatkan usaha semakin pudar.....




Dari tingkap inilah Tok teh selalu melihat sawahnya ...........itulah pemandangan indahnya .......




Inilah pemandangan ditepi rumah Tok Teh.......sejuk mata memandang....masih adakah pemandangan ini......abah dengar cerita telah ada orang menambak tanah ditepi sawahnya.........




Baginilah Tok duduk kesaorangan.........masak dan makan untuk sedikit masa lagi....entah bila......






Ini anak org asli yg tiada tahu makna kemodenan.........bila abah sembang dgn dia ...dia hanya tahu kehidupan dia dan hutan disekelilingnya.........dia langsung tak tau Face Book .....hahahaha...macam yg kita tiap2 hari bersembang tu.......dia hanya tau kelip2, ubi kayu dan buluh.......




Selamat berjumpa lagi......

dari Abah@Bidor....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net