Want your
own Fotopage?






 
Syaz fotopages

By: Abah Along

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 1-Jul-2007 13:27 Email | Share | Bookmark
Balik Kampong Telaga Bata, Langgar, Kedah

kg telaga bata, langgar,kedah
pakngah
Ikan Bakar
Bilik
Pintu
Pak Ngah
Hospital Sultanah Bahiah
pakngah Dan Makngah
makan
lauk
Bakar pokok
jalan
Hospital Sultanah Bahiah2
Kakak melawat adik sakit
rumah birasku Ismail
rumah bapa mertuaku
Bawa makngah berjalan
bersembang
Selepas sembahyang subuh pagi sabtu , bila sampai kad rumah aje, anak bongsuku arif meluru bertanyakan boleh tak pagi ni balik kampong. Kebetulan aku pun tiada kerja yg memerlukan segera jadi ok aje lee..
jadi jom lihat apa ole-ole dari kampong isteri ku.....


Ini le pemandangan Kg org rumah Abah Along, cantik tak ? dikelilingi oleh sawah padi. Kampong ni terletak dibelakang Hospital baru Alor Setar yg belum dibuka lagi.



Ini gambar terbaru makngah & Pakngah. Dulu masa mudanya mereka ini memang kuat bekerja. Tebang hutan cari kayu buat rumah dan macam-macam kerja berat lagi mereka jalankan. Tapi kini Makngah sakit terpaksa berkerusi roda, Tapi Pakngah setia menjaganya kemana-mana.



Ketibaan kami disambut oleh ikan bakar. Bapa mertua ku sedang sebok membakar ikan. Mak mertua pula menggoreng ikan keli. aduh sedapnya.....



Ini pandangan dari bilik kedua org tua ku.... klasik ke shoot aku?



Pintu ni adalah pintu ruang tamu sebelah hadapan. Bagitulah keadaan pintu rumah di kampong tapi kayu cengal tu...kayu tahan beratus tahun.



Foto ni aku ambil ketika Pakngah tengah termenung sambil menghisap rokok....temenung ape ye? sedang mengira berapa relong tanahnya kot.......



Setia menjaga isteri tersayang sehingga keakhir hayat.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net