Syaz fotopages

By: Abah Along

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 22-Oct-2009 04:15 Email | Share | | Bookmark
Tunggu entry bulan November nii.........

hahahah.............. tunggu entry abah utk bulan " November " ni.......



Tuesday, 29-Sep-2009 09:36 Email | Share | | Bookmark
Tekoiss.........

Aduh......apa ke bende Tekoiss tu.........Dr.Zeze le yg sebok dgn along dok tekoiss ..tekoiss...... abah idak le tau.......rupanya warna baju raya....... tahun ni baju raya kami warna tekoiss ......susah beno nak sebut namanya .......anak saudara abah bila cikgunya tanya dia jawab warna totis......hahahahah

ok le.....habis kekawan sebok sebab abah tak update.........update ...malas bebeno rasanya....tapi kena update le jugak.....jom tengok .........

episod satu.....Tekoiss oh tekoiss....



Apa macam lawa tak warna tekoiss........hahaha biru tekoiss ....... puas Dr.Zeze cari baju warna tekoiss untuk dia...akhirnya jumpa la jugakkk...hahahaha



Ini anak Jantan abah yg dah beso........inilah harapan abah dan mama untuk hari tua kami......



Gambar ini masa beratur bertakbir dan menunggu upacara bermaafan dan terima duit raya......hahahah



Haaaaa....semua nya tekoiss termasuk bapa dan mak mertua abah......hahahaha itu le sehati dan sejiwa maknanya.......



Kak anis. dekna dan mat huzaid anak saudara abah pun tekoiss juga.........



arif dah terima banyak duit raya nampaknya tu.......



sampai senget masa ambil gambar ............ wanita2 tekoiss ni......hahahahah




episod 2 - Aksi Raya le pulak....

hahahahaha........tengok le aksi wan dengan cucu2nya.......sebelum pergi sembahyang "wan" sanggup bergambar dengan cucu2nya.....spoting tak......hahahahah . Wan Lah ni terkenal suka buat kelakar pada cucu2nya......abah pun minat mendengar citenya........




waaaa....tinggi bebeno along dan azim melompat tu.....seronok bebeno agaknya...... itulah rupa aksi2 depa bila seronok sangat.......



lepas melompat deme bernasid le pulak lagu kegemaran tok som depa iaitu sepohon kayu.......



laaaaa ni....masa makan pulak...tengok tu...semua huluq pingan.......hahahahahah





episod 3 - Malam Jamuan Raya Keluarga Kami 2009

Setiap 2 tahun bila giliran abah beraya dikedah selalunya pada malam raya kedua kami akan buat jamuan raya dimana kami kongsi adik beradik untuk membeli bahan2 untuk jamuan malam tu....jadi selalunya kami buat ayam bakar, ais kacang, mee sup, sosej, beger dan lain-lain. selalunya keluarga yg datang akan membakar sendiri ayam, atau buat ais kacang dan lain-lain. selalunya bila buat sendiri tu meriah .......makan akan dibuat dipekarangan rumah bapa mertua abah dan juga biras abah tokey cucuq udang che mail. Selalunya along bersama sepupunya kakak anis akan buat sikit persembahan....



kalau dilihat dari jauh macam pasar malam....hahahahahah



tahun ini kebetulan si fimie hero kesah hikayat putra syazlan tu turut berhari raya dgn kami.....mereka sekeluarga sungguh mesra dan bersahaja serta macam keluarga kami juga.

apalagi si fimie tu pun tunjuk le bakat dia sebagai pengacara nasi lemak kopi o tv9 tu.......bapanya pandai buat silap mata ....mami pula cukup peramah bagitu juga si finie dan fizie yg terus membantu membakar ayam......



dekna , fimie dan nabila sebok memasak sosej dan beger......diperhatikan pula si akmal pulak tu.....



tengok tu...angah, fizie, fahmi dan jejaka hensom ap tengah sebok membakar ayam panggang. sos ayam panggang di diberi oleh rozita tokey ayam panggang ...........



azim dan dekna ni macam kembo tak seiras aje.....deme berdua ni tengah sebuk buat ais kacang....



ini ramainya kanak2 yg seronok bersama fimie yg pandai melayan mereka.......dengar cite gambar ni nak masuk dalam tv9.




episod 4 - Renoved rumah dari lepas sahur sampai ke tengahari


Ini cite sepupu Drzeze .......depa ni sebok buat renoved rumah depa suami isteri.......dengar cite selepas aje bersahur deme dua laki bini ni pun mulalah buat rumah setiap hari untuk memastikan siap sebelum raya......kata suaminya ashik bertengkar aje........dari memasang atap, siling, pasang tile, tebuk lubang, mengecat semuanya deme buat berdua sampai siap....... tapi yg kami heran tu...cantik hasilnya.......mengalahkan kontraktor ......

jom tengok hasil nya............cantik tak.....



ap yg depa tunjuk tu.........




ini le dua laki bini yg gigih ni......buat sendiri.....suaminya bertukang isterinya tolong...hahahaha semua keletihan dan duit habis dipadamkan dengan hasil rumah yg cantik.........




episod 5 - Suprais Hari Jadi Raya......hahahaa


kebetulan hari raya ketiga tu hari jadi abang si fimie tu...jadi along dan sepupu2nya buat kejutan pada si fizie....... sebok le depa bawa kuhulu hilir si Fizie tu supaya persiapan untuk buat kejutan tak diketahui oleh fizie tu.....

apa lagi bila buka pintu aje...........



habis seluruh badan sifizi diselaput bendalah tu...hahahahahah



akhirnya bergambar beramai2 ...yeyeyeyeyey





episod 6 - Tok Teh

eh......mana tok teh ni..........la..ada bawah meja pulak......apasal tu.......hahahahaha ...Tok Teh tengah cari kueh raya dibawah meja dia...nak bagi kami makan........



Tok teh ni antara tok kami yg masih hidup......dia sekarang pun selalu letih2 bila buat kerja dan baru ni badannya bengkak2......tapi masa kami jumpa baru2 ni dia masih di disawah memotong padi yg ketingalan tak dipotong oleh mesen padi.

jadi raya kali ini kami ramai2 kerumah beliau berhari raya........................




episod 7 - Macam2 Raya

hahahahah..........tiba2 abah belari kebelakang rumah dan rupanya si fizie pun turut abah sekali....bukannya apa abah nak shoot gambar senje merah tu.....banyak abah dapat shoot tapi abah tunjuk satu ajelah.......camana cantik tak ...senje dihari raya kedua........



selepas kami membersihkan sampah2 semasa jamuan malam tadi kami makan pagi sambil bersantai...pagi tu abah makan nasi goreng udang dengan sop tulang cili padi....aduh2 sedapnya......




gambo ini saja abah bubuh nak tunjuk suasana sebelum action sebenar...tengok tu macam2 gaya...hahaha



ini gambo semua yg dah ready......hahahahah




ini cucu abah......hahahahahah eh..abah mana ada anak yg dah kawin...........hahahaha seronok pulak bila ada budak kecik ni.......abah selalu cakap pada drzeze kalau ada org yg sanggup pinjamkan anak mereka untuk hari minggu...tentu best...abah dapat main dengan nya......hahahahah





hahahahaha .......akhir kata selamat hari raya ......nanti kita jumpa lagi di lain entry.....

jom layan gambo abah ni.....hahahahaha






Wednesday, 16-Sep-2009 05:07 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

SELAMAT HARI RAYA

Akhirnya berjaya abah buat kad raya......hahahahaha tahun ni malas betui abah ni....tapi dik disebabkan kekawan abah kuatkan semangat jadi akhirnya siap juga kad raya abah untuk kekawan2 serta cucu2 abah....hahahahah

Abah mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari raya dan Maaf Zahir batin.....
terimalah kad yg tak seberapa ni.......kalau ada umur panjang kita jumpa lagi.....Abah raya ni giliran di Kg.Telaga Bata Aloq Setaq Kedah dari 18hb hingga 22hb.......kalau ada sesapa yg dekat umah cam kak amal dan geng2 camera men kad kedah tu jemput2 lah keumah.........phone dulu o12 5516219.




ok bye...pesan abah .....Pada yg balik kampung Pancu Cermat2 , yang perempuannya sediakan tuala basah , tolong lap muka suami tu jangan mengantuk.....masa raya tu ..bila makan tu ingat kad abah sama .......hahahahahaha

ok selamat hari raya........dr Abah Along Sekeluarga

KAD RAYA KEKAWAN.....



















Wednesday, 5-Aug-2009 04:49 Email | Share | | Bookmark
Selamat Berpuasa



hahaaaaa......abah cuti panjang .......hahahahaha ....tak tau le malas bebeno nak up load ...hari ini entah camana pulak singah sini.......


[b] ABAH UCAPKAN SELAMAT BERPUASA KPD SEMUA KEKAWAN DAN ABAH DOAKAN KOME SEMUA MENDAPAT 150% PAHALA SERTA MENGERJAKAN IBADAH DENGAN GEMBIRA.

Bye ....nanti kita jumpa lagi.....[b]


Monday, 22-Jun-2009 14:21 Email | Share | | Bookmark
HARI BAPA



Entry ini abah buat khas untuk mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada anak2 abah iaitu along,angah,azim dan arif yg telah buat sambutan mengejutkan kepada abah sempena hari bapa baru2 ni.......sesungguhnya abah sangat sayang kome semua.........

hari ahad baru ni abah dan drzeze hantar angah balik ke kolej matrikulasi di kepala batas.......kami bertolak jam 2ptg dan kemudian balik semula ke bidor , sampai dirumah jam 9malam.......bila sampai dirumah aje azim dan arif dah tunggu .......bila abah masuk aje rupanya deme ada suprise untuk abah.........tekojut abah bila tengok lampu semua terpadam dan along menunggu didalam dengan kamera .....









tekojut abah...rupa2nya along,azim,arif dah hias rumah dengan lilin ...lampu liplap......bila abah masuk aje dgn suasana dipenuhi lilin serta alunan muzik piano bagitu sahdu ......membuatkan seolah-olah abah berada ditempat yg cukup mengembirakan....sambil along,azim,ariff datang memeluk dan mencium mengucapkan selamat hari bapa.......sementara itu angah di kepala batas pun tidak ketinggalan menghantar mesej bertanyakan sambutan malam tu......

selepas makan kami duduk diruang tamu sambil bersembang dan mendengar lagu bonie taylor kegemaran abah dan mama .........



tengok le atas meja tu....siap ada speaker untuk muzik alunan piano sentimentel ...muzik dari Claudine by Maksim.....itu lah kelebihan along dan lain2......



Along dan adik2nya bertungkus lumus memasak speggeti., agar2 strawberi, membeli kek, azim buat air dan arif meniup belon dan memasang lilin.....tengok le atas meja tu macam kad hotel le pulak.............

menunya

1. White Pandan Cake
2. White Candle (60x)
3. Strawberry Pudding
4. Spagetti Bolognese
5. Fruit Tart
6. Chicken Nugget
7. Pizza

katanya tema :
"Candle Light Dinner" yg bersimbolikkan "White English Style"



nampak tak belon tu....macam majlis hari jadi le pulak.........untung abah hari tu.......hahahahah...tidor malam tu tak mimpi langsong ...agaknya terlalu gembira......



bukan setakat ruang tamu deme hias ...sampaikan toilet abah pun deme hias dgn lilin ....along dan adik beradiknya tukar cadar katil bilik abah dan menghias bilik tidur kami serta masa abah masuk bilik tidor siap ada lagu yg tiupan Kenny G ........pulak tu......

tiada bahasa yg dapat abah ucapkan................ABAH MEMANG SAYANG ALONG,ANGAH,AZIM DAN ARIFF SEMUA DARI LAHIR HINGGA KE AKHIR HAYAT ABAH...............

===============================================================

ok le......ini untuk bapa abah pula..........................

ini gambo Bapa Abah dan Mak Abah........Syed Muhammed Masri B. Syed Zain dan Samsiah Bt Hashim.........dah 76thn umurnya.................agaknya ini lah rupanya abah masa tua nanti....hahahahahah



abah balik Teluk intan sekejab untuk rayakan hari bapa dgn bapa abah..........abah belikan dia mee mastan ghani kegemaran bapa abah dan abah serta kami makan bersama2 ......bersembang dan mendengar ceritanya.....semalam dia cite tentang kereta toyota kesayanganya tu yg baru tukar ekjoz...'dah tak berbunyi macam kete spot katanya'...tapi mak yang banyak citenya.......... abah dan bapa abah memang suka mee rebus......masa abah kecil dulu selepas bapa abah mengajar tuisen malam sekolah cina tentu dia bawa abah makan mee rebus mamak . sehingga sekarang kami masih makan mee rebus walaupun kekadang bapa abah ni tak tahan dan sering muntah ......kalau ditengokkan dia muntah ...kesian betui dia......

ok le setakat ini aje malam ini nanti abah sambung besok sebab banyak gambar bapa abah ada di pejabat abah...nanti besok abah upload..........

apasal gambar tak keluar ni..........................

ok abah sambung lagi .................jom lihat gambo2 bapa abah masa muda.........semoga gambo2 ini menjadi salah satu simpanan abah .di internet...........

Ini keratan akhbar perkahwinan bapa abah.......hahahaha org zaman dulu kawin masuk paper ............



ini pulak gambar bapa abah masa dalam majlis ....jadi MC kot.....dgn wakil rakyat....
glamor le tu......


Gambar bapa abah dapat pingat dari sultan Perak............


Haaa.....ini bapa abah bergambar dengan Aziz Satar ...ala pelakon tu.......agaknya deme belakon le.....tu ...sebelahnya gambar bapa abah jadi sekaut kot.........


ini gambar keluarga sebelah bapa abah....Tok kepada abah rupanya minat camera ...cuba tengok gambar dibawah tu dibahunya ada sandang beg camera.....patutlah ia turun ke abah....hahahahahaha




Hahahahaha......jeng .jeng...jeng.......cuba teka sapa ni........tengok kat tengkokknya ada tangkal superman ....hahahahaha ...comel tak....hahaha ni......la abah..........hahahahaha



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net